Το αμύγδαλο αποδείχτηκε πως βοηθά στη μείωση του λίπους της κοιλιάς, όπως αναφέρει μελέτη σε περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Το αμύγδαλο είναι και ιδανικό σνακ για την αποφυγή του κινδύνου καρδιοπάθειας, μιας και το λίπος που συσσωρεύεται στην κοιλιακή χώρα είναι πιο επικίνδυνο απ’ ότι το λίπος σε άλλα σημεία του σώματος, καθώς βρίσκεται κοντά σε αρκετά ζωτικά όργανα.
Η λεγόμενη κοιλιακή παχυσαρκία αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για το μεταβολικό σύνδρομο, το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει στην πρώιμη στεφανιαία αρτηριοπάθεια.
Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, μόλις 42 γραμμάρια αμύγδαλα την ημέρα για έξι εβδομάδες είναι αρκετά για να μειωθούν τα επίπεδα της χοληστερόλης και των βλαβερών λιπιδίων στο αίμα.
Μία μερίδα αμύγδαλα (30 γραμμάρια) περιλαμβάνει περίπου 20-24 ολόκληρα αμύγδαλα. Η μερίδα αυτή παρέχει περίπου 163 θερμίδες, 14 γραμμάρια λιπαρά (κυρίως υγιεινά, μονοκόρεστα λιπαρά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα), 3,5 γραμμάρια φυτικές ίνες και 6 γραμμάρια υδατάνθρακες.
from LikeLarissa.gr http://ift.tt/1ONXW6s
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου