Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Δημήτρης Αλεξάνδρου: Απαντά πρώτη φορά για την φωτογράφισή του σε gay περιοδικό της Γαλλίας

Ο συνεργάτης της Ελένης Μενεγάκη ξεσπά και βάζει τα πράγμα στη θέση τους.

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Omikron» και, μεταξύ άλλων, μίλησε στον Πιερή Παναγή για την φωτογράφηση που είχε κάνει σε gay περιοδικό της Γαλλίας, με ένα πολύ προχωρημένο concept.

«Αυτή ήταν η πρώτη μου δουλειά, το 2008. Ήταν σε ένα γαλλικό περιοδικό όπου είχε ως θέμα τα 10 καλύτερα μοντέλα του κόσμου όπου εκτός από μένα συμμετείχε ο David Gandy και άλλα 8 μοντέλα. Εσύ θα έλεγες όχι;», είπε χαρακτηριστικά το γνωστό μοντέλο.

Και κατόπιν εξήγησε «Θέλω να πω πως δεν ήταν κάτι που με προσέβαλε. Η φωτογραφία είναι Τέχνη και στην Τέχνη δεν υπάρχουν όρια. Απ’ την άλλη είναι και πως το βλέπει κανείς, καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα. Την Τέχνη όμως δεν μπορείς να την κρίνεις. Κάνω αυτή τη δουλειά και είμαι το εκτελεστικό όργανο. Δεν θα κρίνω τη δουλειά του φωτογράφου ή το πώς σκέφτεται εκείνη τη στιγμή. Όταν έρχεται μια τόσο μεγάλη πρόταση και σου διευρύνει τους ορίζοντες δεν μπορείς παρά να δεχτείς εκτός κι αν πρόκειται για μια ανήθικη πρόταση ή σε θίγει προσωπικά».

Μάλιστα, ο ίδιος δεν δίστασε να… τα βάλει με τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ γενικότερα, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, τον βάζουν σε μία συνεχή διαδικασία απολογίας. «Η δύναμη της τηλεόρασης, της φωτογραφίας και ενός περιοδικού δεν είναι πάντα καλή. Έχει και μια πιο… σκοτεινή πλευρά. Υπάρχουν άνθρωποι που κρύβονται πίσω από ένα πληκτρολόγιο και γράφουν για σένα χωρίς καν να σε γνωρίζουν.Παίρνουν μια δήλωση, μια στάση σου ή μια φωτογραφία και γράφουν ό,τι τους κατέβει στο μυαλό. Ένας άνθρωπος εκτός του χώρου είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει και να κατανοήσει πώς λειτουργεί το πράγμα. Έτσι αυτόματα μπαίνεις σε μια συνεχή απολογία απέναντι στον άλλο…», επεσήμανε.



from LikeLarissa.gr http://ift.tt/1S8sNvD
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου